Нестача боєприпасів має драматичний вплив: у Білому домі оцінили ситуацію на фронті в Україні

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що ситуація на полі бою в Україні є «дуже жахливою». Через нестачу боєприпасів воїнам Збройних сил України доводиться ухвалювати складні рішення. 

Про це Кірбі сказав під час брифінгу у вівторок, 27 лютого, передає The Hill. «Українські солдати на фронті приймають дуже важкі рішення щодо того, у що вони стрілятимуть і з чого вони будуть стріляти. І у них закінчуються набої…Тож ситуація дуже жахлива», – зазначив він. 

Чиновник зазначив, що наші Сили оборони вже почали втрачати території, зокрема й ті, які вони раніше відбили у російських загарбників. Зокрема, українські військові змушені були відійти з міста Авдіївка Донецької області саме через складну ситуацію зі снарядами. 

Нестача боєприпасів має драматичний вплив: у Білому домі оцінили ситуацію на фронті в Україні

Після цього ЗСУ були змушені відійти від кількох сіл під Авдіївкою. У цей час у Конгресі США триває боротьба за надання Україні додаткової допомоги. 

«Ми потребуємо цього (надання допомоги Україні – Ред.) зараз. Я навіть не буду припускати, що може бути занадто пізно. Ми вже в деякому сенсі запізнилися. Вони втратили місто Авдіївка через – буквально через боєприпаси. Так що в певному сенсі це вже має драматичний вплив на поле бою», – сказав Кірбі. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *