Наказав підлеглим не чинити опору ворогові: експрацівнику Служби судової охорони Києва повідомили про підозру в держзраді

Правоохоронці Києва повідомили про підозру в державній зраді заступнику командира одного з підрозділів Служби судової охорони. У перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну він дав своїм підлеглим наказ здати зброю та не чинити опору російським військовим.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

«За даними слідства, підозрюваний обіймав посаду заступника командира одного з підрозділів Територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області. На другий день повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України, віддав наказ підпорядкованим йому співробітникам судової охорони здати табельну вогнепальну зброю. А також не одягати тактичний (формений) одяг, не чинити опору російським військовим і очікувати подальших вказівок щодо співпраці з окупаційними військами», – розповіли в прокуратурі.

Згодом, розуміючи що за злочинні дії доведеться відповідати, чоловік виїхав за межі України та звільнився зі служби. Наразі його оголошено в розшук.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури зловмисник повідомлено про підозру у державній зраді шляхом надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *