Вгатили «Іскандером» по Одесі: пошкоджена портова інфраструктура, є поранені

Вдень 20 вересня в Одесі під час повітряної тривоги пролунали вибухи. За попередніми даними, на облцентр ворог спрямував балістичну ракету «Іскандер-М».

Про атаку повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов. За попередніми даними, пошкоджень зазнала портова й цивільна інфраструктура, а також торгове судно: є поранені серед цивільних.

Повітряну тривогу на Одещині через загрозу балістики з тимчасово окупованого Криму оголосили о 13:55.

Вже через дві хвилини потому Труханов повідомив про вибухи в облцентрі.

«У місті чутно вибухи! Лишайтеся в укриттях!» – закликав міський голова.

О 13:59 Telegram-канал «Николаевский Ванек» констатував, що в Одесі є влучання. За даними monitor, ворог атакував облцентр однією ракетою «Іскандер-М».

Тим часом «Суспільне Одеса» опублікувало фото диму, що здійнявся над містом після вибухів, які чули одесити.

Окупанти вгатили "Іскандером" по Одесі: пошкоджена портова інфраструктура, є поранені

О 15:39 начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив першу інформацію про результати атаки.

«Уламки, попередньо, ракети «Іскандер-М» пошкодили припортову та цивільну інфраструктуру, а також цивільне судно під прапором Антігуа. Четверо цивільних людей поранені. Їм надається вся необхідна допомога. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян», – наголосив він, закликавши жителів регіону реагувати на сигнали повітряної тривоги і йти до укриттів.

Окрім Одещини, станом на 14:12 повітряну тривогу було оголошено також у Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях, а також у кількох регіонах на заході країни, зокрема на Закарпатті, Івано-Франківщині та Буковині.

Окупанти вгатили "Іскандером" по Одесі: пошкоджена портова інфраструктура, є поранені

Відбій повітряної тривоги на Одещині оголосили о 14:28.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *