Київ та область атакували «Шахеди», працювала ППО: внаслідок падіння уламків виникла пожежа

На Київщині в ніч проти понеділка, 21 жовтня, сили протиповітряної оборони знищили безпілотники, якими російські окупаційні війська намагалися атакувати регіон. У столиці внаслідок падіння уламків БПЛА загорівся дах будинку й постраждав мирний житель.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram. За його словами, ППО працювала по ворожих дронах на лівому березі міста.

У Повітряних силах ЗСУ про рух ударних БПЛА зі сходу в напрямку Києва попередили ще до опівночі. За даними моніторингових каналів, загалом у напрямку столиці фіксувався проліт близько десяти «Шахедів».

У Київській обласній військовій адміністрації зазначили, що в області теж працювала ППО.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко близько 04:00 заявив про падіння уламків російського дрона в Дніпровському районі столиці.

«Попередньо, на відкритій території. Здійснюється обстеження. Пожежі не виявлено. Інформація щодо можливих руйнувань чи потерпілих на цю хвилину не надходила», – йшлося у повідомленні.

Під ранок мер Києва уточнив, що внаслідок падіння уламків у Солом’янському районі загорілася покрівля приватного житлового будинку. Пожежу оперативно локалізували. Одному постраждалому медики надали допомогу на місці.

Крім цього, в Голосіївському районі також уламком пошкоджене вікно та оздоблення стін у дев’ятиповерховому житловому будинку.

«Пожежі немає. Потерпілих немає», – написав Кличко.

За даними КМВА, захисники неба цієї ночі збили близько десяти ворожих БПЛА, які загрожували Києву. Дрони заходили в бік столиці з різних напрямків, повітряна тривога через цю атаку тривала понад п’ять годин.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *