ВР ухвалила закон про бронювання працівників від мобілізації: деталі

Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про внесення змін до закону про мобілізацію щодо бронювання військовозобов’язаних.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram. 

Законопроєктом пропонується уточнити категорії військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час.

  • передбачити, що особи, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою;
  • встановити, що порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час визначаються Кабміном. 

Як уточнив народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк, у законопроєкті також були враховані дві новації, які просив бізнес для організації прозорої процедури бронювання.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *