В Італії виявили новий штам COVID-19, схожий з британським: що відомо

Лікарі в Італії виявили новий штам коронавірусу COVID-19, який дуже схожий на британський. Фахівці стверджують, що на Апеннінах цей штам курсує вже кілька місяців – з серпня 2020 року.

Як повідомляють у виданні La Repubblica, новий штам був виявлений в Брешії. Він схожий на той штам, який зараз поширюється у Великобританії та є версія, що цей штам COVID-19 міг стати його попередником.

«З перших чисел серпня в Італії поширюється варіація коронавірусу, яка дуже схожа на його сумно відомий «англійський» різновид», — заявив голова Італійської асоціації вірусологів Арнальдо Карузо.

Лікарі виявили цей штам випадково, під час спостереження за пацієнтом, який у квітні 2020 року перехворів на COVID-19. А в серпні його тест знову показав позитивний результат. Кілька наступних тестів знову дали позитивний результат.

Фахівці ніяк не могли зрозуміти, як людина змогла знову захворіти на коронавірус і вирішили перевірити його тести більш ретельно в лабораторії. З’ясувалося, що у пацієнта коронавірус, але іншого штаму.

«На наш подив, ми знайшли новий варіант коронавірусу, схожий на англійський штам, але не ідентичний йому», — додав Карузо.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *