Митрополит УПЦ МП «подякував» патріарху Кирилу за пролиту в Україні кров: ви відповісте перед Богом

Настоятель Банченського монастиря в Чернівецькій області УПЦ МП митрополит Лонгін (Михайло Жар), під час недільної проповіді «подякував» голові РПЦ Кирилу Гундяєву за те, що він благословив росіян на вбивство українців під час війни.

Відео проповіді опубліковано у YouTube.

«Ваша святість, дякуємо за ваше благословення. За те, що гинуть люди і проливається кров. За те, що ви бомбили наші монастирі, наші церкви. За те, що ви вбиваєте наших ченців, наших священиків. Дякуємо, Ваша святість, за велике ваше благословення на кровопролиття», – сказав митрополит Лонгін.

Він додав, що за це патріарх Кирило відповість перед Богом.

«Хтось буде відповідати за пролиту кров, за материнські сльози, за дітей, які залишилися сиротами. Ті, що благословляли війну та кровопролиття — ви відповісте перед Богом. За кожну сльозинку материнську, за кожну свіжу могилку ви відповісте перед Господом Богом. Ви поранили весь український православний світ, ви завдали нам болю. Не шукайте собі виправдань«, — сказав настоятель Банченського монастиря, який до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну перебував у єдності з РПЦ.

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *