На Львівщині розбився відомий спортсмен, йому було всього 28 років: деталі трагедії і фото з місця ДТП

Під Львовом на трасі Київ – Чоп розбився відомий гонщик Юрій Новак. За непідтвердженими даними, трагедія сталася під час проведення нелегальних вуличних гонок. Разом із 28-річним Юрієм, який сидів на пасажирському кріслі DAEWOO Sens, загинув також 40-річний Дмитро – водій цього автомобіля.

Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Що відомо про смертельне ДТП?

Трагедія сталася в ніч із 8 на 9 жовтня на 17-му кілометрі траси Київ – Чоп. Водій не впорався з керуванням, врізався у відбійник, після чого вилетів у кювет і перекинувся.

Після зіткнення пасажира викинуло з автомобіля, а самого водія затиснуло в салоні. Врятувати їх було вже неможливо.

Юрій загинув на 17-му кілометрі траси Київ – Чоп

У поліції Львівської області поки не можуть підтвердити, чи був цей нічний захід легальним. «Я не можу сказати, чи були це вуличні гонки, в мене такої інформації немає. Водій не впорався з керуванням», – прокоментувала керівниця пресслужби Світлана Добровольська.

Хоча місцеві ЗМІ писали про те, що в ту трагічну ніч на трасі проводилися нелегальні вуличні гонки.

Також знайомі Юрія повідомляли, що тієї ночі він сів на пасажирське сидіння DAEWOO Sens. Багато хто не зовсім розуміє, навіщо і чому він вирішив проїхати саме цим автомобілем. А про водія відомо, що його звали Дмитро.

Місце ДТП
Автомобіль перетворився на купу металу

Що відомо про гонщика

Юрій Новак давно захоплювався автоперегонами. У нього був спортивний жовтий Ford, яким чоловік дуже пишався. Автомобіль був придбаний не так давно, Юрій переробляти його під спортивну гоночну модель і часто писав про це на своїх сторінках в соцмережах.

У Instagram у чоловіка було кілька акаунтів. На одному з них Юрій публікував кадри вуличних гонок 1 серпня – якраз на тому ж 17-му кілометрі траси Київ – Чоп. Судячи з усього, Юрій був одним з організаторів таких небезпечних розваг.

Юрій зі своєю улюбленою машиною.

Учасники гонок і глядачі збиралися на автозаправці, а потім ганяли по нічній трасі, де в той же час проїжджали звичайні водії. Поліція чомусь не помічала незаконні гонки.

Юрій обіцяв оголосити про нові гонках
Юру просили показати відео з нічних гонок 1 серпня
... він повідомляв, де їх можна подивитися

Юрій займався автомобільним бізнесом, володів компанією по тонуванню стекол. За словами одного зі знайомих, раніше чоловік займався автозвуку. Ще кілька років тому Юрій розповідав, що займається продажем Tesla. У 2019 він хвалився, що зумів продати перший такий автомобіль за 95 тисяч доларів.

Загибель молодого гонщика стала шоком для всіх його друзів і знайомих. Вони згадують його як веселого і світлої людини.

Нічні гонки на 17-му кілометрі
Нічні гонки на 17-му кілометрі
Учасники гонок і глядачі збиралися на заправці
Гонки проходили на 17-му кілометрі траси

«Ти був моїм старшим братом, наставником і людиною, яка зробила в моєму житті багато позитивних змін. Ти був надзвичайно позитивною людиною, з тобою можна було посумувати і посміятися від душі. Я тебе ніколи не забуду», – написав після трагедії львівський фотограф Назар Дорош.

А ось поліція після ДТП відкрила кримінальне провадження за статтею 286 КК України – порушення правил дорожнього руху.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *