Окупанти вигадали нову відмовку, щоб депортувати українських дітей

Російські окупанти вигадали нову відмовку, щоб депортувати українських дітей. Вони організовують медичні огляди для дітей, під час яких нібито знаходять у них хвороби, тому примусово вивозять «на лікування» до Росії.

Зокрема, така практика шириться на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Про це в етері всеукраїнського телемарафону повідомив глава Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Ми знаємо, що це проводилося (медичні огляди, – ред.), і сайти так званих «ЛНР» і «ДНР» повідомляли, що росіяни перевірили близько 100 тисяч українських школярів на наявність у них проблем зі здоров’ям. Після цього 70% дітей отримали довідки, що в них є хронічні захворювання і їх треба лікувати», – розповів він.

Лисогор уточнив, що для лікування дітей відправляють в різні табори по всій території Росії. При цьому від батьків вимагають їхати разом із ними, інакше дітей можуть не повернути.

Варто зазначити, що держава-агресор Росія продовжує викрадати дітей з тимчасово захоплених міст України. Окупанти планують незаконно депортувати до Росії усіх дітей шкільного віку з окупованої Горлівки в Донецькій області.

Нагадаємо, що на початку січня 2023 року у ЦНС повідомляли, що російські окупанти вивезли до РФ нібито на «новорічні свята» 414 дітей з Горлівки. Дітей вивезли до Ростовської області. У злочині брав участь медперсонал – він фактично курував вивезенння дітей до країни-агресора.

Як відомо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора Путіна – його підозрюють у безпосередній участі у насильницькій депортації громадян України та нездатності перешкодити скоєнню воєнних злочинів військовослужбовцями та посадовими особами РФ.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *