Субсидію даватимуть і безробітним: що слід зробити, щоб отримувати виплати

Громадяни, які не мають роботи, можуть претендувати на допомогу держави при оплаті житлово-комунальних послуг. Субсидія може бути їм доступна так само, як і тим, хто працює і має офіційний дохід. Однак для цього вони мусять виконати одну умову.

Що має зробити безробітний, аби його родина могла претендувати на субсидію, розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

При призначенні субсидії та її розрахунку враховується сумарний дохід дорослих членів домогосподарства протягом останніх 6 місяців. Але, як правило, із втратою роботи людина втрачає й доходи. Тому враховувати його колишні заробітки при призначенні субсидії було би несправедливим та некоректним. Отож для безробітних діє інше правило. Їм враховують розмір допомоги з безробіття. Звичайно, для цього людина повинна перебувати на обліку в центрі зайнятості. Ця практика була відпрацьована ще за часів карантину, каже чиновник.

Субсидію даватимуть і безробітним: що слід зробити, щоб отримувати виплати

«Зараз ситуація динамічна, картина доходів сім’ї може змінюватися кардинально в швидкому темпі. Ще на період карантину було передбачено: громадяни, які втратили роботу, зареєструвалися в центрах зайнятості та отримують допомогу з безробіття, можуть звернутися і отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні шість місяців, а з урахуванням розміру допомоги з безробіття, яку вони отримували у попередньому місяці», — поділився Музиченко.

Таким чином, безробітному слід негайно стати на облік у службі зайнятості. При цьому він отримуватиме допомогу з безробіття. І вже, виходячи з цієї допомоги, йому призначатимуть та розраховуватимуть субсидію.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *