УПЦ МП позбавили права користування землями у Броварській, Чернівецькій громадах і на Житомирщині

Броварська міська рада прийняла рішення щодо припинення договорів постійного користування земельними ділянками для церков УПЦ московського патріархату. Про це повідомив на сторінці у Facebook заступник голови Броварської районної державної адміністрації Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

«Йдеться про чотири земельних ділянки, на яких розташовано п’ять храмів. На початок широкомасштабної російської агресії в лютому минулого року до ПЦУ належало лише чотири храми в Броварській громаді, яка складається з Броварів та сіл Требухів та Княжичі. Ще 11 парафій мали підпорядкування УПЦ. За рік все суттєво змінилося: в УПЦ залишилося лише п’ять храмів, а громади ПЦУ володіють вже 10-ма», – йдеться у дописі.

УПЦ МП позбавили права користування землями у Броварській громаді / Фото: Facebook/Броварська міська рада

Також, за словами посадовця, сьогодні, 27 квітня, одразу дві громади Броварського району приймають аналогічні рішення: Броварська та Березанська.

Крім того, у Чернівцях УПЦ МП позбавили права користування 22 земельними ділянками у громаді. Таке рішення прийняли на сесії міськради. «За» проголосували 28 депутатів. Проти не голосував ніхто.

Про це повідомляє «Суспільне».

Права користування землею позбавили 22 храми УПЦ МП у Чернівецькій громаді. Йдеться, зокрема, й про Кафедральний собор поблизу Соборної площі, Свято-Николаївський храм на вулиці Руській, церкву на проспекті Незалежності, чоловічий монастир «Гореча» та жіночий монастир на вулиці Буковинській.

Також Житомирська обласна рада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату на території області.

Відповідне рішення прийняли на сесії депутати облради, передає «Укрінформ».»Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області», – йдеться у рішенні.

Окрім того, облрада ухвалила звернення до Верховної Ради щодо розгляду та якнайшвидшого ухвалення законопроєкту від 19 січня 2023 року №8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» та від 23 листопада 2022 року №8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *