У Києві дивом врятували дівчину, яка хотіла стрибнути з висотки через проблеми в сім’ї

У Києві патрульні врятували від непоправного кроку 17-річну дівчину, яка ледь не зірвалася з балкона на 25-му поверсі висотки на вулиці Ревуцького. Сам інцидент був знятий на відео нагрудною камерою правоохоронців.

Про це розповів перший заступник керівника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький у своєму Facebook.

На виклик від очевидця про підлітка, що сидить на балконі, на місце прибули патрульні Олексій Савкін та Володимир Кияниця, вони швидко піднялися на 25-й поверх і на загальному балконі помітили дівчину.

«Копи» почали розпитувати про те, що трапилося, але молода киянка не бажала йти на контакт і не стала пояснювати причини свого вчинку — мовляв, «ви все одно не психологи, нічого не зрозумієте, або удасте, що розумієте».

У певний момент дівчина раптом вислизнула з огорожі вниз і повисла на руках, і через кілька миттєвостей перекинула ногу назад, знову сівши на край. У цю частку секунди патрульний Савкін блискавично схопив її та затягнув на балкон.

«Трохи заспокоївшись, дівчина розповіла напарникам, що її сім’я зараз переживає певні проблеми, які дуже її хвилюють. Сьогодні напарники Олексій і Володимир стали ангелами-хранителями для дівчини. Упевнений, цей день запам’ятається для кожного з них на все життя», — пише Білошицький.

Відео: у Києві патрульні врятували 17-річну дівчину, яка намагалася стрибнути з балкона висотки

Потрібно сказати, що останнім часом проблема самогубств у підлітків, з урахуванням впливу різних деструктивних груп у соцмережах, стала в різних країнах ще гостріше. Згідно з даними Держстату, в Україні за перше півріччя 2021-го (січень-липень) зафіксовано 3588 випадків суїциду, з них 120 — у дітей.

Одним з основних факторів, які можуть підштовхувати підлітків не розв’язувати проблеми серйозно і «по-дорослому», проте здаватися, йти на поводу вкрай депресивних емоцій і «намагатися втекти» від викликів за допомогою фатального вчинку, називають такі стресові події, як:

  • смерть або хвороба близьких,
  • розпад сім’ї або конфлікти в родині,
  • пережите фізичне або сексуальне насильство,
  • розрив з коханою людиною, та інше.
  • Також виділяють і ефект (синдром) Вертера: масова хвиля наслідуючих самогубств, які відбуваються після суїциду, широко освітленого TV або іншими ЗМІ, або описаного в популярному творі літературі або кінематографі (наприклад, недавні випадки в РФ, де під пісню білоруського репера ЛСП два підлітки наклали на себе руки).
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *