Як підвищити швидкість роботи смартфона: кілька простих способів, які реально допоможуть

Власники смартфонів, особливі ті, що використовують свій девайс на повну потужність, деколи зауважують, що він почав гальмувати. Водночас, для того, щоби підвищити продуктивність його роботи, не обов’язково звертатися до спеціалістів. У багатьох випадках це можна зробити самотужки.

Як підвищити швидкість роботи смартфона та його продуктивність, розповів виданню gsminfo експерт з інформаційної безпеки Ян Токарюк.

За словами спеціаліста, смартфон може гальмувати, зокрема, якщо його пам’ять захаращена зайвими даними. Очистивши її, можна відновити швидкість і продуктивність роботи смартфона. Чим більше у смартфоні вільної пам’яті, тим краще він працюватиме. Розумні мобільні пристрої мають внутрішню і зовнішню пам’ять, що дозволяє їм зберігати дані, а також підтримувати виконання кількох функцій одночасно, каже експерт.

Шукати резерви пам’яті слід у розділі «Інше». Саме там заховано найбільше збережених файлів, як у смартфонах із системою Android, так і в тих, що працюють на  iOS. Саме там, в «Іншому», містяться як системні файли (їх краще не чіпати), так і ті, що були збережені самим користувачем: ігри та інший контент, що був завантажений в процесі роботи. Отже, щоби збільшити обсяг вільної пам’яті, Ян Токарюк радить очищати кеш в налаштуваннях телефона та браузера, принаймні, раз на місяць.

Як підвищити швидкість роботи смартфона: кілька простих способів, які реально допоможуть

Усі програми, встановлені користувачем, рано або пізно підвищують гальмівні процеси у смартфоні. Тому експерт радить відключати в девайсі функцію автооновлення, а також не згортати програми після того, як ними покористувались, а закривати їх. Слід також періодично позбуватись від завантажених фото і відеоматеріалів. Їх краще перемістити в хмару або в стаціонарний комп’ютер.

Радикально можна вирішити проблему, скинувши налаштування смартфона до заводських. Але тут слід пам’ятати, що тоді зникнуть усі дані, які були збережені користувачем. Отже те, що являє якусь цінність і може знадобитись у майбутньому, попередньо треба перенести на інший носій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *