Блекаут більше не загроза? Киянам розповіли, що зміниться зі світлом найближчим часом

Київ з середини лютого 2023 року позбавиться від загрози опинитися у повному блекауті через ракетні обстріли з боку російської армії.

Про це в етері телемарафону заявив керівник Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, російські енергетики добре обізнані у тому, що столиця України — один із найскладніших регіонів об’єднаної енергосистеми України. При цьому місто є дуже вразливим щодо обстрілів енергоінфраструктури, але вже зараз українські спеціалісти впроваджують план, завдяки якому Київ зможе уникнути тотальних відключень електроенергії після ворожих обстрілів.

«Якщо все вдасться зробити так, як зараз заплановано, то із середини лютого Києву буде однаково будь-який блекаут. Київ стоятиме. Але треба зробити певні речі», – розповів він.

Олександр Харченко пояснив, що нова схема електроживлення працюватиме від резервної генерації, яка забезпечить роботу водоканалів і систем теплопостачання.

«Буде резервна генерація для водоканалів, для теплових станцій. Щоб у разі, якщо система не працюватиме, усі отримували живлення, тепло та воду», – зазначив спеціаліст.

Він також підкреслив, що цю захисну «парасольку» поширять на інші великі українські міста, аби Росія більше не могла загрожувати їм блекаутом.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *