Влада ухвалила рішення щодо позбавлення деяких виплат біженців, які виїхали за кордон

Біженці, які виїхали з України за кордон, будуть позбавлені важливих виплат. Вони не зможуть отримувати щомісячну допомогу ВПО. Крім того, такої допомоги буде позбавлено ще деяких категорій громадян.

Про це розповіла віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук в інтерв’ю, яке вона дала одному з українських телеканалів. Деякі громадяни зловживають довірою держави, отримуючи гроші, які їм згідно із законом не належать, заявила чиновниця.

Зокрема, йдеться про виплати внутрішньо переміщеним особам, які отримують щомісячну допомогу від держави, а також допомогу від різних благодійних організацій. Нерідко такі виплати одержують люди, які не мають на це законного права.

Ірина Верещук навела приклад, коли деякі громадяни виїжджають зі своєї місцевості з евакуаційним потягом лише заради того, щоб отримати виплату для ВПО, яку дають одразу після прибуття. Вони отримують гроші і відразу повертаються на своє постійне місце проживання.

Ще один приклад стосується українських біженців, які опинилися за кордоном. Деякі з них встигли зареєструватись в Україні як ВПО, перш ніж виїхали за кордон. І тепер вони примудряються отримувати і ту допомогу, яку держава надає внутрішнім переселенцям, і ту, яку надають біженцям за кордоном.

Те саме стосується і громадян, які набули статусу ВПО, проте вже давно повернулися додому. Тим не менш, багато хто з них продовжує отримувати державну допомогу ВПО. Такі випадки неприпустимі, каже Ірина Верещук. Держава виявлятиме таких недобросовісних громадян та позбавлятиме їх виплат. А комусь і доведеться повернути незаконно отримані гроші.

«Відносини між державою та громадянами мають будуватися на довірі. Тому закликаю українців бути свідомими. Чесність – це маркер зрілого суспільства», – наголосила чиновниця.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *