Війська Росії влаштували нову ракетну атаку на Україну: подробиці

Окупаційні війська Росії під ранок 1 травня влаштували нову ракетну атаку на українські міста. Перші вибухи пролунали перед 05:00 в Дніпропетровській та Київській областях – захисники неба знешкодили 15 із 18 ворожих крилатих ракет.

Сигнал повітряної тривоги було оголошено у всіх областях. У КМВА після вибухів заявили про роботу ППО, закликавши жителів перебувати в укриттях.

«Працює ППО! Зберігайте спокій! До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях!» – йдеться у повідомленні.

Українців закликали дотримуватися інформаційної тиші – не фіксувати та не викладати в мережу роботу сил протиповітряної оборони.

У Telegram-каналі «Дніпро Оперативний» повідомили, що вибухи було чути у Дніпрі та Павлограді. Голова Офісу президента України Андрій Єрмак вказав на роботу ППО й зазначив, що наші захисники – це сила.

Війська Росії влаштували нову ракетну атаку на Україну: подробиці

За словами начальника КМВА Сергія Попка, попередньо, ЗС РФ вели обстріл ракетами з літаків стратегічної авіації (типу Ту95мс), одночасно ворог атакував дронами. У повітряному просторі Києва сили ППО знищили всі ворожі ракети й БПЛА.

«Дані уточнюються. За оперативними зведеннями на зараз, жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. Інформація перевіряється та доповнюється», – зазначив він.

Війська Росії влаштували нову ракетну атаку на Україну: подробиці

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, під час ворожої атаки 1 травня наші Повітряні сили знищили 15 із 18 російських крилатих ракет, які окупанти запускали з літаків стратегічної авіації

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *