В Україні анонсували різке скорочення кількості одержувачів субсидії: що спричинило цей процес

Вже з 1 травня кількість одержувачів субсидії в Україні різко скоротиться. Це пов’язано з початком літнього періоду, коли плата за комуналку традиційно знижується. Водночас, знижується і кількість субсидіантів, а також і сам розмір субсидії.

У цьому немає нічого незвичайного. Сезонність виплати субсидії була й до війни. Звичайно, що нікуди вона не поділась і тепер. Про те, як призначатимуть державну допомогу у новому періоді, і кому не варто турбуватися про субсидії на зиму, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За словами експерта, з початком міжопалювального (літнього) сезону кількість одержувачів субсидії помітно зменшиться. Та й у тих, хто все ж таки влітку отримуватиме допомогу на оплату комуналки, розмір субсидії стане набагато нижчим. Адже влітку відпадає найвитратніша частина комуналки – затрати на опалення.

В Україні анонсували різке скорочення кількості одержувачів субсидії: що спричинило цей процес

При цьому ті домогосподарства, які отримуватимуть субсидію навіть влітку, можуть розраховувати, що на осінньо-зимовий період їм перепризначать її автоматично. Тим же, хто влітку субсидії не отримуватиме, потрібно буде на початку осені відвідати Пенсійний фонд, щоби там їм перерахували субсидію.

«Якщо людина не отримує субсидію у міжопалювальний сезон, тоді їй потрібно буде з 1 вересня підійти у відділення Пенсійного фонду, щоб там зробили розрахунок, чи може ця людина в опалювальний сезон розраховувати на отримання субсидій», — порадив Попенко.

До речі, через те, що після березневої індексації у багатьох пенсіонерів відчутно зросли пенсії, субсидія на літо у них може виявитися трохи нижчою за ту, яку вони отримували влітку минулого року.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *