В Україні гряде велике скорочення медиків: немає грошей на зарплату третині працівників

У наступному році Україну чекає велике скорочення медиків. Доведеться відправити на вулицю майже третину медичних працівників. У проекті бюджету на 2022 рік передбачено гроші на зарплату лише для 69% медичного персоналу. Решті платити буде нічим.

Так інтерпретує бюджетні плани на наступний рік опозиційна «Європейська солідарність». На жаль, свій внесок у знищення української медицини зробив і коронавірус, який змусив багатьох медиків працювати за мізерну зарплату на межі людських сил. Але до негативного впливу коронавірусу додався ще й непрофесіоналізм влади, зазначають у ЄС.

Втім, якщо навіть відкинути цілком природні намагання опозиції знайти скалку в оці влади, то все одно цифри – річ уперта.

В Україні гряде велике скорочення медиків: немає грошей на зарплату третині працівників

За словами тернопільського партійця Віктора Шумади:

«Задекларовані зарплати середнім медичним працівникам у розмірі від 13,5 тис. грн, а лікарям – від 20 тис. грн у проєкті Державного бюджету передбачені лише для 200 тис. осіб середнього медичного персоналу і 90 тис. лікарів». При цьому ще 130 тисяч медичних працівників залишаються «за бортом».

Якщо влада не внесе правок до проекту бюджету і не передбачить гроші на зарплату цим 130 тисячам, то їх доведеться скорочувати.

Нагадаємо, тим часом сімейних лікарів з України запрошують на роботу до Польщі, обіцяючи їм до 90 тисяч гривень щомісячної зарплати.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *