В Україні різко подорожчає оренда однокімнатних квартир: названа причина росту цін на житло

В Україні восени різко подорожчає оренда однокімнатних квартир. Експерти з нерухомості назвали причину зростання цін на житло. Справа в тому, що в країні розпочалася друга хвиля міграції.

Внутрішня міграція, повернення українських біженців додому та активний переїзд до великих міст призводить до того, що оренда однокімнатних квартир підвищується. Про це повідомили в аналітичній службі «OLX Нерухомість».

Зазначено, що близько 50% усіх пропозицій на ринку житла – саме однокімнатні квартири, попит на них є максимальним. Ще навесні українці були у пошуках дешевого житла та зупиняли вибір на заміській нерухомості. Нині ж у пріоритеті життя у великих містах-мільйонниках.

У перший тиждень вересня кількість пропозицій зменшилася: у Києві — на 23%, у Дніпрі – на 16%, в Одесі – на 18%, у Львові – на 10%. Зменшилось число оголошень від орендодавців у Луцьку – на 35%, у Рівному – на 31%, у Івано-Франківську – на 24%.

В Україні різко подорожчає оренда однокімнатних квартир: названа причина росту цін на житлоНайдешевші квартири в Одесі – від 5500 грн/місяць, вони подорожчали на 600 грн порівняно із серпнем. У Рівному та Луцьку однокімнатне житло можна зняти за 7500 грн/місяць. Максимально дорогі орендовані квартири в Ужгороді – 16 500 грн/місяць.

«У столиці цінник збільшився на 1000 грн, а у Львові – на 1600 грн», — зазначили у прес-службі «OLX Нерухомість».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *