Загрози виборам у Броварах немає, — заступник голови ЦВК Дубовик

Він зазначив, що це додатковий захист, який нанесено не тільки на відривний контрольний талон, а й на сам виборчий бюлетень.

Заступник голови ЦВК відреагував на заяву про порушення таємниці голосування в місті Бровари Київської областіFacebook Ярослава Железняка

Заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик зазначив про зняття загрози зриву виборів і про забезпечення таємного голосування в місті Бровари Київської області. Про це він заявив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна»

«Загрозу виборам у місті Бровари знято», — сказав Сергій Дубовик.

За його словами, поліграфічне підприємство під час замовлення виборчих бюлетенів запропонувало Броварській міській територіальній виборчій комісії, як додатковий ступінь захисту, нанесення на контрольні талони виборчих бюлетенів відповідних номерів.

«Комісія з цим погодилася. Після чого помилково даний номер був нанесений не тільки на відривний контрольний талон, а й на сам виборчий бюлетень. Коли вдень це було виявлено, комісія зібралася на засідання і прийняла рішення: щоб забезпечити таємне голосування, провести наступну процедуру — після підрахунку контрольних талонів прибрати (шляхом відрізання) номери контрольних талонів, утилізувати їх», — розповів Дубовик.

Він зазначив, що Броварська міська виборча комісія прийняла відповідну постанову № 185 о 18:20 неділі — ще до закриття виборчих дільниць.

Заступник голови ЦВК підкреслив, що таким чином, Броварська міська територіальна виборча комісія виключила будь-які маніпуляції з результатами волевиявлення громадян і законністю результатів голосування в Броварську міську раду і з виборів броварського міського голови.

Нагадаємо, що про порушення таємниці голосування у Броварах заявив у Facebook народний депутат України IX скликання від партії «Голос» Ярослав Железняк. 

«Порушена таємниця голосування. На бюлетені проставлений номер! Такий же самий номер є в талоні!… Не номер дільниці, а саме номер бюлетеня!» — написав Железняк.

Таким чином, за словами депутата, можна зрозуміти, хто і як проголосував. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *