Мережа супермаркетів “Сільпо“ закрила десятки магазинів по Україні та зупинила власне виробництво

Торговельна мережа «Сільпо» за час війни в Україні втратила 23 магазини. Супермаркети було зруйновано внаслідок обстрілів. Ще 68 магазинів довелося вимушено закрити, частина їх поступово відкривається. Крім того, компанія зупинила власне виробництво продуктів харчування, оскільки склад із замороженими продуктами під Києвом повністю згорів.

«Сільпо», як і решта торгових мереж, під час війни зазнає збитків. З деякими магазинами в окупованих районах досі немає зв’язку, порушено ланцюжки поставки, без роботи залишилося вже 2000 осіб. Багато співробітників довелося звільнити, оскільки комерційні та маркетингові проекти зупинилися, і люди залишилися без роботи.

Щодо виробництва, то деякі лінії вдалося перевезти на захід України – лише 88 робочих місць із 513. Проте, виробництво власних товарів «Сільпо» поки що призупинило.

«Сподіваємося невдовзі хоча б у якомусь вигляді відновити завод у Ворзелі та повернути 298 фахівців на роботу. Продовжуємо працювати над відновленням інших цехів, де це можливо», – повідомили у компанії.

Мережа супермаркетів “Сільпо“ закрила десятки магазинів по Україні та зупинила власне виробництво

Внаслідок бойових дій було знищено склад під Броварами, де зберігалися заморожені продукти. У Харкові склади також довелося закрити.

На сьогоднішній день працюють чотири склади «Сільпо», на яких задіяно 96% персоналу від довоєнного рівня, та функціонують 260 магазинів. Незабаром планується відкрити супермаркети у Києві.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *