На Київщині створять понад 600 нових робочих місць за програмою «єРобота»

У Київській області створять 621 нове робоче місце в межах урядової програми єРобота. 

Про це повідомили в Київському обласному центрі зайнятості, передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ШоТам.

Ця програма була спрямована на отримання мікрогрантів для створення або розвитку власного бізнесу. За весь термін дії проєкту підприємці Київщини подали 1661 заявку, з яких затвердили 227.

Серед переможців — 121 підприємець та 34 юридичні особи, які будуть розширювати бізнес та відкривати нові лінії виробництва. Також 72 людини хочуть започаткувати власну справу. Максимальна кількість нових робочих місць на один проєкт становить 15 осіб.

Загальна сума грантових коштів, що надійдуть отримувачам, перевищує 51 млн грн. Середній розмір мікрогранту становить 232,5 тис. грн.

«За кошти гранту буде придбано обладнання для здійснення господарської діяльності, закуплена сировина та матеріали, а також забезпечена оренда приміщень», — йдеться в повідомленні.

За видами економічної діяльності найбільше позитивних рішень прийнято в таких сферах:

  • 32% – для реалізації бізнес-ідей в оптовій чи роздрібній торгівлі та для ремонту автотранспортних засобів;
  • понад 19% – у переробній промисловості;
  • 23% – для тимчасового розміщення та організації харчування.

Решта для реалізації в сільському господарстві, сфері охорони здоров’я, адміністративного й допоміжного господарства та надання послуг.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *