Понад 11% чоловіків призовного віку, які виїхали за системою «Шлях», не повернулися до України, – звіт ТСК Ради

Завдяки системі «Шлях», що дозволяє виїхати з України з волонтерською чи гуманітарною ціллю, країну залишили 96 тис. 442 чоловіки призовного віку. Із них не повернулися 9 тис. 373 (11,1%).

Найбільше втікачів зафіксовано із Волинської, Львівської та Тернопільської областей. Про це йдеться в проміжному звіті Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради, яка перевіряла використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги.

Наведена статистика стосується періоду з 24 лютого до 31 грудня 2022 року.

Понад 11% чоловіків призовного віку, які виїхали за системою ''Шлях'', не повернулися до України, – звіт ТСК Ради

До антилідерів потрапили Волинська область, де з 21 тис. 108 військовозобов’язаних чоловіків не повернулося 1375, Львівська (з 31 тис. 558 не повернулися 1036) та Тернопільська (із 14 тис. 36 чоловіків не повернулися 964).

Усім 96 тис. 442 чоловікам призовного віку було дозволено виїхати з обов’язковою умовою повернутись. Успішно скористалися дозволом на виїзд за кордон 66 тис. 374 чоловіки.

Крім того, 3 тис. 178 військовозобов’язаних при перетині кордону не були випущені у зв’язку з не підтвердженням мети виїзду.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– У Раді пропонують дозволити виїзд за кордон деяким категоріям чоловіків – студентам, спортсменам та іншим громадянам, які не підлягають мобілізації.

– На кордоні з Угорщиною затримали чоловіка, який «позичив» дитину, щоб виїхати з України.

– Чиновник Міноборони за хабарі переправляв ухилянтів за кордон. Його спіймали на гарячому.

– Мінкульт України змінив порядок виїзду артистів за кордон після низки гучних скандалів. Так, комік Андрій Щегель виїхав до Туреччини та цинічно похвалився втечею з України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *