ПриваБанк та Ощадбанк масово закривать свої відділення: названо причину

Українські банки скорочують мережу своїх відділень. У третьому кварталі 2022 найбільший ПриватБанк закрив 158 філій, а другий за кількістю клієнтів Ощадбанк припинив роботу 68 філій.

Мінімальна кількість структурних підрозділів ПриватБанку залишилася у Донецькій, Луганській та Херсонській областях. Про це стало відомо за підсумками огляду банківського сектору України, який провів НБУ. З’ясувалося, що максимум банків закрилися на Харківщині та Донеччині, які найбільше постраждали від обстрілу російських окупантів. Керівництво відділень прийняло рішення не наражати персонал на небезпеку.

Тенденція до зменшення кількості філій пов’язана не лише з війною, а й з розвитком цифрових технологій, зокрема, мобільного банкінгу. Клієнти все рідше звертаються до банків та більш активно використовують їх мобільні програми та сайти.

ПриваБанк та Ощадбанк масово закривать свої відділення: названо причину

У період з кінця 2018 року до жовтня 2022 року кількість структурних підрозділів українських банків зменшилася з 8,5 тис. до майже до 3 тис. ПриватБанк скоротив свою мережу з 2 тис. до 1,3 тис. Наразі найбільше відділень держбанку працюють на Львівщині – 423, Дніпропетровщині – 556, Одещині – 421 та Полтавщині – 284.

При цьому ПриватБанк та Ощадбанк оперативно відновлюють роботу на звільнених територіях Херсонської та Харківської областей. У деокупованих регіонах знову працюють банкомати та термінали фінустанов.

ПриваБанк та Ощадбанк масово закривать свої відділення: названо причину

Нагадаємо, що ПриватБанк та Ощадбанк змінили умови видачі готівки у банкоматах. Вони також спростили умови зняття грошей клієнтам інших банків. ПриватБанк підвищив ліміт на зняття коштів із 10 до 20 тис. грн. Ощадбанк скасував комісію на зняття грошей у банкоматах для клієнтів інших банків. Добовий ліміт тепер складає 50 тис. грн.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *