Українцям покроково показали, як підключитися до мобільного роумінгу

Українцям показали покрокову інструкцію підключення до національного мобільного роумінгу.

Як передає «Хвиля», про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Так, найбільші мобільні оператори України разом із урядом реалізують послугу національного роумінгу, яка дозволяє перемикатися між мережами у разі проблем із зв’язком.

Таким чином, українці можуть перемикатися на мережі інших операторів, якщо немає можливості використовувати сигнал мобільного оператора. Ця можливість з’явилася в березні, проте тепер із частими відключеннями електроенергії стала ще більш актуальною.

Як зазначається, послугу спільно реалізують «Київстар», Vodafone Україна та lifecell разом із Мінцифри, Держспецзв’язку, Нацкомісією з комунікацій та Асоціацією операторів зв’язку. При зникненні одного оператора абонент зможе підключати вручну зв’язок іншого оператора.

Для того щоб підключитися, необхідно:

  • Вимкнути у телефоні автовибір мережі.
  • Для Android: налаштування – мобільна мережа (підключення) – оператор.
  • Для iOS: параметри – стільникові дані – вибір мережі.
  • Знайти та вибрати доступну мережу вручну: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL.

Якщо зареєструватися не вдалося, спробуйте ще раз або вибрати іншу мережу. Перевірити можливість проходження дзвінка, смс.

Увага українців також звернули на те, що потрібно знати про те, що назва мережі може змінитися на покриття, що використовується. Національний роумінг не потребує додаткової плати від абонентів.

При цьому тарифікація дзвінків та смс здійснюється відповідно до умов тарифного плану вашого оператора. Якщо не вдається підключитися до мережі іншого оператора, спробуйте перезавантажити телефон. Щодня потрібно намагатися повернутися до мережі свого оператора – вручну або увімкнувши автовибір мережі.

«Слід розуміти, що підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі, що може впливати на якість роботи деяких послуг», — йдеться у повідомленні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *