Рада розгляне питання про виїзд студентів за кордон

Студенти не входять у категорію щодо обмежень їхнього пересування або виїзду за територію України. Обґрунтування владою заборони виїзду студентів — це правовий нігілізм.

Про це заявив народний депутат Михайло Цимбалюк.

Переконаний, що вже на найближчому сесійному засіданні Верховної Ради України будемо піднімати це питання і наполягати на внесенні змін до законодавства, аби студенти могли виїхати на навчання за кордон і повернутися невдовзі в мирну Україну, — повідомив він.

Як відомо, з 14 вересня скасовано можливість виїзду за кордон чоловікам, які навчаються у закордонних вишах. Таке рішення прийняли через масові підробки документів.

Є спроби незаконного перетину кордону, в середньому 20-30 спроб як у пунктах пропуску, так і поза ними. Загалом з 24 лютого було зупинено близько 3000 таких спроб, поза пунктами пропуску затримано близько шести тисяч осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон, — зауважив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Нагадаємо, Офіс президента виступає проти дозволу виїзду студентам на навчання за кордон під час дії воєнного стану.

Повноваження президента України встановлено статтею 106 КУ і до них не належить право накладати заборону на виїзд будь-кого з країни. Таку заборону може накласти або Верховна Рада, або ухвала суду.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *