Росія перекидає в Бахмут бойовиків «ДНР» на заміну «вагнерівцям» і посилює фланги – ISW

Найманці ПВК «Вагнер» продовжують відходити з Бахмута, щоб відновитися та перегрупуватися у тилу, оскільки російські наступальні операції в місті та навколо нього зменшуються. Водночас РФ перекидає в цей район сили «ДНР» і посилює фланги регулярними формуваннями своєї армії.

Відправлення під місто-фортецю на Донеччині окупантів із незаконних збройних формувань може знизити темпи наступів ворога на лінії Авдіївка – Донецьк. Про такі намагання країни-агресора розповіли в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Відступ «вагнерівців»

Українські військові повідомили, що російські наступальні операції різко скоротилися до двох бойових дій на Бахмутському напрямку. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила це зменшення російськими навантаженнями на місці та перегрупуванням ворожих сил у цьому районі.

За даними Генштабу ЗСУ, 27 травня війська РФ вели безуспішні наступи на захід від Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута) та в напрямку Передтечиного (15 км на південний захід).

Маляр заявила, що Сили оборони займають домінуючі позиції на висотах на північ і південь від Бахмута, а також припинили бойові дії 26 і 27 травня для виконання інших невизначених завдань. За її словами, українська армія продовжує контролювати позиції на південно-західній околиці міста.

На цьому тлі російські пропагандисти стверджували, мовляв, ЗСУ не ведуть активних дій, спрямованих на відновлення позицій в самому Бахмуті, незважаючи на можливе продовження локалізованих українських контратак на північний захід і південний захід від міста.

Росія перекидає в Бахмут бойовиків "ДНР" на заміну "вагнерівцям" і посилює фланги – ISW

Перекидання бойовиків «ДНР»

Російське військове командування, ймовірно, перекидає сили «ДНР» на заміну найманцям ПВК «Вагнер» у Бахмуті. Міністерство оборони Великої Британії оцінило, що станом на 24 травня бойовики увійшли в місто і почали операції з «очищення».

Раніше аналітики вказували, що підрозділи 132-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу «ДНР» діяли на Бахмутському напрямку після того, як воювали в районі Авдіївки.

«Наразі незрозуміло, чи діють підрозділи 132-ї бригади всередині міста, але ватажок «ДНР» Денис Пушилін раніше підняв її прапор у Бахмуті, що, ймовірно, свідчить про те, що сили «ДНР» переймають «контроль» над Бахмутом. Він також зазначив, що станом на 23 травня бойовики «зачищали місто», – йдеться у зведенні ISW.

Росія перекидає в Бахмут бойовиків "ДНР" на заміну "вагнерівцям" і посилює фланги – ISW

РФ посилює фланги

Разом із цим військове командування окупантами, схоже, посилює фланги Бахмута регулярними формуваннями ЗС РФ. Британська розвідка оцінила, що протягом останніх тижнів частини 31-ї бригади повітрянодесантних військ РФ, ймовірно, перекинулися з лінії Сватове – Кремінна для посилення флангів у місті-фортеці Донецької області.

Раніше українські військові зазначали, що загарбники перекидають на Бахмутський напрямок невизначені підрозділи повітрянодесантних військ, мотострільців і спецназ після успішних українських контратак на флангах Бахмута.

«Також спостерігалися так звані козацькі загони, які діяли в Соледарі, хоча вони, ймовірно, й раніше діяли в цьому районі», – додали в ISW.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *