В уряді вирішили відмовитись від будівництва нового житла для переселенців

В Україні хочуть відмовитись від будівництва нового житла для переселенців. Йдеться про модульні містечка, які доволі затратні і не вельми комфортні. Натомість вкладатимуть гроші в облаштування соціальних гуртожитків на базі порожніх будівель.

Такими міркуваннями поділилася в ефірі національного телемарафону міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Ірина Верещук уже не вперше критично відгукується про модульні містечка. Ще рік тому багато представників влади розглядали їх як один із основних варіантів забезпечення житлом внутрішніх переселенців. І це, попри те, що в країні вже було накопичено попередній досвід із будівництвом таких місць проживання для біженців, які з’явилися в Україні ще 2014 року.

Так, на околиці Харкова ще 7 років тому було збудовано таке містечко. І люди досі там змушені проживати в далеко не кращих умовах. А тим часом, будівництво кожного такого об’єкта – це й чималі гроші, і земля, яку треба знайти, і нові комунікації, які треба провести.

В уряді вирішили відмовитись від будівництва нового житла для переселенців

Отже, створення соціальних гуртожитків для компактного проживання громадян – менш затратна та більш перспективна ідея, вважає чиновниця.

«У нас на сьогодні в Україні 25 модульних містечок. У них проживає від сили 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. У нас 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб. Чи є це ефективним? На мою думку, краще вкладати кошти в соціальні гуртожитки», — заявила Верещук.

До того ж, більшість таких гуртожитків не доведеться будувати з нуля. Адже в Україні на сьогодні є чимало порожніх будівель, як правило, із уже підведеними комунікаціями, які просто потрібно відреставрувати та переобладнати, пристосувавши їх для проживання людей.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *