Стаж для виходу на пенсію більше не потрібний: що змінилося

В Україні були певні вимоги , які поширювалися на всіх , хто хоче отримувати пенсію в старості. для цього ви повинні бути офіційно працевлаштованим і разом з роботодавцем вносити внески до пенсійного фонду. Людині потрібно було накопичувати стаж , згідно яким далі нараховувалися пенсійні виплати.

Зараз для отримання пенсії вище мінімальної соціальної допомоги жінкам потрібно не менше 30 років, а чоловікам не менше 35 років. Але все змінилося. А тепер, оскільки уряд ухвалив закон №2734, тепер на пенсію не потрібно заробляти. Вам потрібно лише зробити внесок у Пенсійний фонд, і стаж буде накопичуватися

В результаті війни багато українців втратили роботу і тимчасово виїхали в інші країни, відклавши свій трудовий стаж. Щоб цього уникнути, уряд запропонував новий законопроект. Кожен, хто бажає зарахувати стаж, але на даний момент є безробітним, тепер може внести внески до пенсійного фонду.

Вносити виплати ви можете здійснювати перебуваючи в іншій країні , якщо людина впевнена , що буду повертатися назад до України і хочу тут отримувати пенсію. Ви можете також переказати гроші за конкретну людину , або у Пенсійний Фонд України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *