Українці зменшили видатки на їжу: натомість зросли витрати на ліки

Українці зменшили  видатки на їжу та пальне. Але при цьому громадяни стали більше витрачати на ліки, і, що зовсім несподівано, зросли витрати громадян на кафе та ресторани.

Такі цифри містяться у порівняльному звіті ПриватБанку за серпень.

Дедалі більше українців купують товари за безготівковим рахунком. Так, у серпні, обсяг розрахунків банківськими картками ПриватБанку зріс порівняно з липнем на 2,1%. Лише в серпні у торгових мережах було встановлено 6 тисяч нових POS-терміналів ПриватБанку.

Тільки у серпні обсяг розрахунків через POS-термінали ПриватБанку зріс порівняно з липнем на 5,5%. А загалом, в українських торгових мережах обсяг розрахунків через термінали за серпень зріс на 1,8%.

Українці зменшили видатки на їжу: натомість зросли витрати на ліки

У серпні українці скоротили на 4% видатки на їжу. Ще більше впали видатки на пальне – на 10%. Затрати на придбання побутової техніки та електроніки також впали на 4%.

Водночас, на 4% зросли витрати на ліки. На 3% більше українці почали витрачати на одяг і взуття. І на 2,3% зросли видатки на ресторани та кафе. До речі, 67% респондентів не бачать нічого поганого  у відвідинах салонів краси. Водночас, 62% опитаних вважають, що від походів у ресторани і кафе варто було би зараз утриматись.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *