Як українців дурять у супермаркетах: що варто знати кожному про ціни

В Україні в супермаркетах та магазинах спеціально встановлюють ціни, які під час заокруглення решти дають змогу більше грошей залишати у продавця. У такому разі краще розплачуватися банківською карткою.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. За правилами округлення вам можуть дати не всю решту. Суму в менш ніж 5 копійок має право залишити собі магазин, а більше 5 копійок – мають «вибачити» покупцю. Часто магазини спеціально встановлюють такі ціни, щоб усі округлення були не на користь покупця.

Наприклад, за ціною 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн ви все одно повинні заплатити магазину 10 грн. Якщо не хочете переплачувати – використовуйте для розрахунку банківську картку. Тоді правила округлення не діють.

Якщо не хочете заплатити зайве або купити поганий товар, будьте уважні. Звісно, передбачити всі варіанти обману дуже складно. Але якщо ви приходите в магазин з чітко сформованим списком покупок, звертати увагу на етикетки і в разі чого перевіряти інформацію – обдурити вас буде складніше, ніж якщо ви зайдете в магазин просто подивитися і купуватимете все підряд.

Крім того, часто на касах та у відділах магазинів за допомогою простих махінацій можуть показувати неправильну вагу. Іноді при цьому використовують спеціальні грузики, нитки, а в окремих випадках просто непомітно кладуть предмети під час зважування. Тому важливо перевіряти вагу на контрольних вагах не лише на ринках, а й у супермаркетах.

Якщо у вас є сумніви, що ваги працюють правильно – зважте один раз свій телефон на тих вагах, яким ви довіряєте, – пізніше, зваживши свій телефон на вагах продавця, ви зможете перевірити, наскільки коректно вони працюють.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *