Єврокомісія запустила ініціативу щодо повернення викрадених Росією дітей в Україну, – фон дер Ляєн

Європейська комісія спільно з Україною та Польщею запустила ініціативу щодо повернення викрадених Росією дітей. Зазначається, що депортація дітей є воєнним злочином.

Таку заяву зробила президентка Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн. Про це вона написала у своєму Twitter-акаунті.

«Депортація дітей є військовим злочином. У партнерстві з українцями прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і я запустили ініціативу, спрямовану на репатріацію українських дітей, викрадених Росією», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що за більш ніж рік повномасштабної агресії за сприяння російської влади та за організованими нею схемами з України було депортовано щонайменше 16 тис. дітей. Їх піддають потужному зомбуванню та передають на протизаконне «усиновлення» до десятків регіонів РФ. При цьому дітям, у яких в Україні залишилися родичі та навіть батьки, змінюють імена, щоб їх неможливо було знайти.

За весь час повномасштабної війни Україні вдалося домогтися повернення додому лише трохи більше ніж 300 викрадених Росією дітей.

Єврокомісія запустила ініціативу щодо повернення викрадених Росією дітей в Україну, – фон дер Ляєн

Як повідомляв OBOZREVATEL, 17 березня, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової. Обидва підозрюються в організації та скоєнні тяжкого військового злочину: викрадення та депортація на територію РФ українців, зокрема неповнолітніх.

Ордер МКС означає, що Путіна як офіційно підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину можуть затримати на території будь-якої з понад 100 держав світу, які ратифікували Римський статут.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *