Одна з найважливих проблем Броварів — це стан комунальних мереж

Місто Бровари потребує капітального ремонту та реконструкції водогонів, теплових мереж, очисних споруд, насосної станції та колектору.
Для цього потрібні значні ресурси, які необхідно залучити за допомогою найбільших фінансових інституцій, які діють в Україні. Мова йде про Світовий банк, ЄБРР, НЕФКО, KFI та ряд інших. Також розпочати пошук відповідних державних програм, зокрема – можливості залучити ресурси, які надають на аналогічні цілі з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Прикладом в нашому випадку виступає Вижницька міська ОТГ. Нею було розроблено план щодо реконструкції системи міських очисних споруд та схему каналізування всієї території міста з перспективою підключення до цієї системи сіл.
На реалізацію цих заходів було підготовлено заявки до Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та у 2018-2019 рр. сумарно було отримано 32 млн. грн на два проекти реконструкції систем очисних споруд та будівництва каналізаційної мережі.
Також громада додала власне фінансування. За результатами першого проекту було повністю модернізовано очисні споруди, що дозволило мінімізувати забруднення сільських територій — раніше нечистоти просто виводилися на прилеглі поля. За результатами другого проекту було збудовано мережу та колектор, який було під’єднано до централізованої каналізаційної мережі.
В Державному бюджеті на 2020 рік було закладено 496,356 млн. грн. на фінансування природоохоронних заходів.
Нажаль, наша місцева влада не спромоглася підготувати відповідний проект, щоб залучити необхідний ресурс. Як і в попередні роки, на відміну від Вижницької міської ОТГ.
Вважаю за необхідне розпочати підготовку проекту на відповідні програми і фонди та, паралельно, розпочати роботу з виготовлення плану реконстуркції і перемовин з фінансовими інституціями.
Також має бути проведений поглиблений аудит КП «Броваритепловодоенергія», щоб зрозуміти, на які цілі їм виділяють щороку по 10 млн. грн. з місцевого бюджету. Та чому на низовому рівні спостерігається постійна плинність кадрів і низька оплата праці, а заробітна плата директорів постійно зростає.
 
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *