Виплата допомоги від ООН: хто може подати заявку та отримати 6600 грн першими

В Україні відновили подачу заявок на виплати від Організації Об’єднаних націй. Донедавна грошову допомогу у розмірі 6600 грн могли отримувати лише внутрішньо переміщені особи, але Мінсоцполітики розширило перелік отримувачів виплат.

Йдеться про виплату 2200 гривень протягом трьох місяців, або ж 6600 гривень одноразово. Реєстрацію потрібно проходити онлайн на платформі єДопомога.

Подати заявку на цю допомогу може будь-який українець, який так чи інакше постраждав від війни. При цьому рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат прийматимуть у міжнародній організації. Якщо рішення буде на користь громадянина, він отримає свої гроші на картку. 

Мінсоцполітики наразі намагається залучити якнайбільшу кількість міжнародних організацій, які орієнтуються на допомогу різним категоріям населення, тому подаватися варто усім, хто того потребує.

На сайті єДопомога вказано, що пріоритетними вважаються найбільш чутливі категорії населення: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я. Саме вони першими отримують будь-яку фінансову допомогу. Але при реєстрації є пункт: «Жоден із вказаних вище», тобто шанс на отримання коштів мають й усі інші.

Виплата допомоги від ООН: хто може подати заявку та отримати 6600 грн першими

На платформі єДопомога можна перевірити статус своєї заявки. Для цього на головній сторінці сайту необхідно клікнути на «Перевірити статус заявки». Тут зберігатимуться усі заявки подані раніше (якщо вони є).

У заявці на допомогу від ООН та інших міжнародних організацій потрібно залишити таку інформацію про себе:

  • ПІБ згідно з ідентифікаційним документом;
  • РНОКПП (ІПН);
  • Паспорт громадянина України, ID-картка, Посвідка на постійне або тимчасове проживання, Свідоцтво про народження дитини;
  • Адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання;
  • Номер телефону;
  • IBAN (необхідний для виплати допомоги на рахунок).

Верифікацію даних заявника проводить Мінсоцполітики, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу. Якщо із даними все добре, заявка передається на розгляд міжнародних організацій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *