Байден запросив у Конгресу $37,7 мільярда для підтримки України

Адміністрація президента США Джо Байдена просить у Конгресу додаткові 37,7 мільярда доларів на підтримку України у війні з Росією. Ці кошти очікується отримати в рамках задоволення запиту на додаткове фінансування.

Про це пише видання Reuters з посиланням на представника США. Також у Байдена просять 9,25 мільярда доларів на боротьбу з COVID-19 і 750 мільйонів доларів на боротьбу з іншими інфекційними захворюваннями, а також стихійними лихами.

«У Конгресу є можливість і зобов’язання вирішити три додаткові та критичні потреби у фінансуванні, які повинні отримати підтримку обох партій: захист американського народу від COVID-19 і порятунок життів у всьому світі; підтримка народу України; і допомога громадам по всій країні оговтатися від руйнівних наслідків. стихійні лиха», – сказала директор з бюджету Білого дому Шаланда Янг у листі до спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

У Білому домі пояснили, що фінансування України протягом фінансового року піде на оборонне обладнання, гуманітарну допомогу та підтримку ядерної безпеки.

Інші кошти будуть використані для підготовки до можливого зимового сплеску випадків захворювання, «згладження шляху до комерціалізації вакцин і терапії», прискорення досліджень і лікування тривалого COVID-19 і розробки нових вакцин і методів лікування. А 1 мільярд доларів з 9,25 піде на допомогу в боротьбі з вірусом у всьому світі.

Видання зазначає, що чиновники Байдена протягом деякого часу безуспішно вимагали від Конгресу більше грошей на боротьбу з COVID-19.

Як відомо, станом на сьогодні Україна є головним отримувачем військової допомоги від Сполучених Штатів Америки. За цим показником вона випередила лідерів минулих років – Ізраїль та Єгипет.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що Пентагон офіційно оголосив деталі нового пакету військової допомоги для України, який анонсував Білий дім раніше того ж дня. Йдеться про підтримку на суму до 400 мільйонів доларів для задоволення критично важливих потреб нашої країни у сфері безпеки та оборони.

Раніше президент України Володимир Зеленський подякував США – особливо американським платникам податків – за допомогу, яку вони надали нашій країні. Український лідер висловив сподівання, що двопартійна підтримка Києва продовжиться за будь-якого результату проміжних виборів в Америці.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *