В Україні підвищили розмір аліментів з військових: тепер братимуть і з “бойових“ 100 тисяч

Розмір аліментів тепер залежить не тільки від окладу. Перелік доходів які впливають на суму аліментів зазнав змін. Аліменти наразі вираховуватимуться як з окладу, так і з додаткових доходів та винагород українців. Зокрема, військові, які отримують додаткові виплати, тепер сплачуватимуть аліменти і з цих виплат.

Про ухвалення такого рішення Кабінетом міністрів України розповів представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відтепер, якщо особа, яка зобов’язана сплачувати аліменти, отримує додаткові офіційні кошти крім окладу, то вони враховуватимуться при визначенні суми аліментів. До додаткових коштів належать винагороди, які отримують військовослужбовці у період дії воєнного стану. Така винагорода, звісно, є офіційною, та передбачається постановою КМУ від 28.02.2022 № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану».

В Україні підвищили розмір аліментів з військових: тепер братимуть і з “бойових“ 100 тисяч

В залежності від завдань, виконаних військовослужбовцем, сума винагороди може становити до 30 чи до 100 тисяч гривень на місяць. Отримують  такі винагороди, зокрема, військовослужбовці Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Служби зовнішньої розвідки, головного управління розвідки Міністерства оборони, співробітники Служби судової охорони, особи начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро, службовці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, службовці Державної спеціальної служби транспорту, військові прокурори Офісу Генерального прокурора, особи рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліцейські, а також особи рядового і начальницького складу територіальних (міжрегіональних) воєнізованих формувань Державної кримінально-виконавчої служби, що залучаються головнокомандувачем Збройних сил до складу оперативно-стратегічного угруповання відповідної групи військ для безпосередньої участі у бойових діях.

Як відомо, доплату в розмірі 30 тисяч, або 1000 гривень на день, дають військовим, які не беруть безпосередньої участі у бойових діях. А ті військові, які безпосередньо протистоять ворогу на лінії зіткнення, отримують доплату з розрахунку 100 тисяч гривень на місяць або понад 3000 гривень на день.

Отож тепер аліменти вираховуватимуться з усіє суми офіційних доходів громадянина, які він отримав за місяць. включно з «бойовими» 100 тисячами.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *