Загальна мобілізація: переселенцям призовного віку вручатимуть повістки

В Україні близько 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, які одержують соціальну допомогу на проживання. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив про проведення вибіркових перевірок цільового використання державної допомоги. Він зазначив, що Мінсоцполітики розробляє механізм, за яким переселенцям будуть видавати повістки в рамках загальної мобілізації.

Як відомо, загальну мобілізацію було запроваджено в нашій країні 24 лютого, в день повномасштабного вторгнення російських окупантів. Багато людей стали біженцями та переселенцями. Чоловіків, які виїхали до безпечних населених пунктів, ставитимуть на облік у територіальних центрах комплектування.

«Якщо ми говоримо про чоловіків віком від 18 до 60 років, то такі чоловіки повинні перебувати на обліку у військкоматах. І справді це зобов’язання закону, яке необхідно виконувати», — пояснив Музиченко.

За даними чиновника, перевірки ВПО проводитимуться представниками територіального органу національної соціальної сервісної служби. Якщо людей не буде вдома, їм залишать повідомлення.

Віталій Музиченко уточнив, що українці мають звернутися до органів соцзахисту населення, які проводили реєстрацію ВПО для продовження грошової допомоги. Особам надано 10 днів, щоб ідентифікувати себе як ВПО.

Як відомо, держава виплачуватиме дорослим переселенцям по 2000 грн на місяць. Діти та люди з інвалідністю отримують на 1000 грн більше.

Загальна мобілізація: переселенцям призовного віку вручатимуть повістки

Глава Мінреінтеграції Ірина Верещук повідомила, що станом на 10 листопада переселенцям виплатили 45 млрд гривень. Вона наголосила, що кошти на ці виплати є, а затримки відбуваються через проблеми з документами – їхні втрати чи неготовність. Довідки надаються за номером 15-48.

«Потрібно подбати про те, щоб люди зустріли зиму з грошима. Насправді це найгірше, коли кошти є, а люди не можуть їх отримати», — зазначила Верещук. Вона наголосила, що держава розраховує на допомогу міжнародних партнерів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *