Жителів Іванківської громади обурило нагородження селищної голови державним орденом

Нагородженням Іванківської Вишгородського району селищної голови Тетяни Свириденко орденом княгині Ольги й звинувачують у поданні очільниці ОТГ на цю нагороду депутатку Ольгу Василевську-Смаглюк

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» з покликанням на допис Ольги Василевської-Смаглюк у Facebook.

Президент Володимир Зеленський нагородив селищну голову Іванкова Тетяну Свириденко орденом імені княгині Ольги ІІІ ступеня. Після присвоєння цієї нагороди у місцевих пабліках покотилася хвиля обурення. Поміж іншим, звинувачують також депутатку Ольгу Василевську-Смаглюк, у тому, що вона подала Тетяну Свириденко до нагороди. Втім, депутатка пояснила, як все було насправді:

Усі кандидати подаються в Офіс Президента України через обласні державні адміністрації. Тобто, подав Тетяну Дмитрівну — очільник КОДА Кулеба Олексій. При всій повазі до Тетяни  Дмитрівни і до того, що вона була на постійному зв’язку зі мною, інформувала, координувала (в тому числі наш гуманітарний штаб), я НЕ подавала голову Іванківської селищної ради до нагороди.

У коментарях до допису жителі Іванкова масово висловлюють своє невдоволення нагородою та незгоду із твердженнями Ольги-Василевської Смаглюк про те, що голова Іванківської ОТГ отримала заслужену нагороду.

Так, Ісаєва Аліна пише:

Можливо когось вона (голова ОТГ – ред.) і координувала , але людям під час окупації точно не допомагала. Навіщо ж їй були потрібні прості люди?? Нас не потрібно було координувати, не потрібно було допомагати гум допомогою і т. д.Ми все пережили пекло, а голова з’явилась тоді, коли район звільнили від окупації. Ще й виявилось ми не були в окупації.

Ще одна жителька громади Зоя Лабунська написала:

Які дії військових вона (голова ОТГ – ред.) координувала?!!! Навіть списки учасників АТО лишились в райдержадміністрації! Мій сусід, проста людина, в перший день побіг в «Довіру», де він працював, і познімав списки АТОвців, лишив афганців. А в райдержадміністрації не знайшлось кому? А потім, за тими списками шукали людей, в’язали і катували. В усіх чергах в окупації тільки й розмов було, де наша голова, і що народ змете її після звільнення. Огидно, через таких «героїв» остаточно втрачаєш віру в людей і справедливість.

Також мешканці заперечують, що Тетяна Свиридено допомагала рятувати картини із музею Марії Примаченко, який на початку вторгнення зазнав атаки з боку окупантів. У коментарях Григорій Щур пише:

Картини врятували охоронник Харитонов Анатолій, Симоненко Петро який проживає напроти музею, Ігор Ніколаєнко і ще один мужчина, прізвища якого я не знаю. Нікого з працівників музею і адміністрації я не бачив. А керівник району і відділу культури прийшли вже після всього пофотографували і пішли. Ось і вся їх заслуга. Це все було на моїх очах. Хай не привласнюють чужі заслуги і не вішають собі регалії. Про тих, хто в дійсності ліз в полум’я, ризикуючи життям, ніхто не згадує.

У коментарі користувача із нікнеймом Карл Мюнхгаузен йдеться:

Ніякого зв’язку з порятунком картин Примаченко та самою Свириденко не існує. Хто таке видумав? Про допомогу постраждалим? У товариша хата згоріла, то він хотів оформтити заявку до країн Євросоюзу (не знаю точної назви такої заявки). Але ніхто в СР Іванкова не допоміг, ніхто не знає нічого про таке (як його оформити) і юристи промовчали. А за що тоді такі зарплати і премії тим заступникам, якщо юридична служба не підготовлена вже пів року майже.

Жителька громади Леся Кухарчук запитує:

Громада так і не почула головної відповіді, за які заслуги ця нагорода? Коли всі знають, що людина не відповідає займаній посаді і під час окупації ніяк не переймалась проблемами громади.

Також нагадаємо, що нещодавно  «Моя Київщина» отримала відповідь на запит до Іванківської селищної ради щодо зарплат її керівництва у період війни. За отриманими даними, стало відомо, що селищна голова Тетяна Свириденко за 5 місяців війни отримала понад 390 тис грн заробітної плати. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *