За рік київське метро скоротило пасажиропотік на 40%

У 2020 році Київський метрополітен перевіз на 40% менше пасажирів в порівнянні з попереднім роком.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2020 році.

“Послугами столичного метрополітену скористалися в цьому році більше 250 млн пасажирів. Це на 40% менше, ніж в минулому році. Ми розуміємо, що два місяці у нас був жорсткий локдаун. І вперше за 60 років існування Київського метрополітену він не працював”, – прокоментував мер.

За його словами, за цей час метрополітен використав для ремонту вагонів і облаштування станцій зручними системами доступу для людей з інвалідністю.

Кличко нагадав також, що в цьому році 51 станцію метро покрили швидкісним інтернетом. І до кінця року останню станцію – “Теремки” – також забезпечать 4G.

“Ми робимо все, щоб в кінці наступного року відкрити 2 нових станції -” Мостицька “і” Проспект Правди “- в напрямку Виноградаря”, – заявив Кличко.

Мер зазначив, що місто продовжує впроваджувати систему єдиного електронного квитка в міському громадському транспорті.

“Є, звичайно, деякі складності, які ми виправляємо в процесі роботи. Але в Києві вже встановили 600 автоматів для поповнення смарт-карт, реалізували вже понад 730 тисяч карт. Щодня електронним квитком в громадському транспорті користуються понад 1 млн пасажирів”, – повідомив він.

Що стосується роботи наземного пасажирського транспорту, то мер заявив, що восени цього року Київ отримав понад 160 з 200 нових сучасних автобусів МАЗ, наступна партія повинна надійти найближчим часом.

“Також до кінця грудня ми отримаємо 15 нових тролейбусів, які закупив місто. За останні кілька років столиця в цілому закупила 139 нових тролейбусів, 67 сучасних трамваїв і 307 нових автобусів”, – зазначив Кличко.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *