Коли в Україні можуть оголосити цільову мобілізацію: що сказано в законі

Цільову мобілізацію в Україні можуть оголосити після завершення бойових дій на території нашої держави. Порядок її проведення визначатиме президент України.

Про це йдеться у законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності у сфері довкілля та щодо цивільного захисту на період дії воєнного стану і у відбудовний період». Документ було ухвалено у березні 2022 року.

Такий вид мобілізації можуть оголосити для ліквідації наслідків воєнних дій та відновлення тих міст або селищ, що постраждали від російського повномасштабного вторгнення. У положення про єдину державну систему цивільного захисту було додано пункт про додаткові завдання у відновлювальний період.

Насамперед до ліквідації наслідків російської збройної агресії залучатимуть сили цивільного захисту, яким допомагатимуть пожежно-рятувальні, аварійно-рятувальні служби та інші підрозділи, йдеться у документі.

Якщо цільову мобілізацію на території України буде оголошено, что до неї залучатимуть працездатне населення, що не підлягає призову на військову службу та не має обмежень за віком та станом здоров’я.

До завдань тих, хто підпав під цільову мобілізацію, входитиме:

– ліквідація наслідків військових дій на постраждалих територіях;

– заходи для відновлення об’єктів критичної інфраструктури;

– визначення населених пунктів, що потребують проведення гуманітарного розмінування;

– маркування небезпечних територій.

Для того, щоб долучитися до ліквідації наслідків війни вже зараз, потрібно заповнити відповідну форму.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *