Попередження від Укренерго: сьогодні ввечері в Україні можливе відключення електрики

Сьогодні ввечері у багатьох регіонах України можуть вимкнути світло. Відключення електрики може статися через очікувані пікові вечірні навантаження.

Попередження від Укренерго: сьогодні ввечері в Україні можливе відключення електрики - today.ua
 

Про це попередили громадян у компанії Укренерго.

Суботнього ранку 29 жовтня обійшлося в Україні без аварійних відключень електрики. Завдяки вихідному дню українці сьогодні прокинулися пізніше, і ранкового піку споживання не було. Він був «розмазаний» на кілька годин. До того ж, енергосистемі допомогла і сонячна погода, яка встановилась у багатьох регіонах. Завдяки цьому на момент пробудження вже добре розвидніло, і не довелося вмикати світло.

Все це посприяло тому, що диспетчерський центр Укренерго не зафіксував критичного підвищення енергоспоживання і не став розсилати обленерго директиви щодо аварійних відключень споживачів.

Попередження від Укренерго: сьогодні ввечері в Україні можливе відключення електрики

Таким чином, сьогодні вранці та протягом дня багато українців змогли виконати невідкладну роботу, пов’язану з використанням електрики.

Однак увечері картина може змінитися. Адже який суботній вечір без сімейного перегляду фільмів, улюблених телепередач або просто спілкування в соцмережах. Крім того, багато людей відкладають на вихідні прання та інші побутові справи, які потребують використання електроенергії.

Таким чином, увечері цілком ймовірним є сплеск енергоспоживання. Тому диспетчерський центр Укренерго попереджає громадян про можливе відключення електрики у багатьох регіонах із 17:00 години.

Щоби цього не сталося, енергетики переконливо просять громадян економно витрачати енергію, не включати світло відразу в усіх кімнатах та перенести енерговитратні роботи на більш пізній час. Тільки так ми зможемо зберегти світло у наших будинках і не провести суботній вечір при свічках.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *