РФ заявляє, що повертає частину військ до місць базування, але «навчання» продовжаться

Російське військове відомство повідомляє, що війська та авіація Західного військового округу, що межує з Україною, «повертаються до місць базування», оскільки нібито завершили «планову перевірку» боєготовності. При цьому тактичні навчання та планові заходи не припиняються.

Джерело: видання Інтерфакс із посиланням на пресслужбу Західного військового округу РФ

Пряма мова командувача військ ЗВО РФ Олександра Журавльова: «Усі завдання, що стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані в повному обсязі. У нас продовжуються планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО».

Деталі: Повідомляється, що російські підрозділи бригад зв’язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту прибувають до пунктів постійної дислокації.

Там додали, що після повернення організовано обслуговування озброєння та військової техніки — поповнюються необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, ракет та боєприпасів, витрачених під час тактичних навчань.

За даними Інтерфаксу, у «тренуваннях» ЗВО було задіяно понад 1 тисячу військових Першої танкової армії та близько 100 одиниць військової техніки. Під час навчань в Іванівській області розрахунки ракетних комплексів «Іскандер-М» знищили польовий аеродром «противника». Крім того, відпрацьовувалося виведення з-під ракетно-авіаційного удару «противника» надманеврених винищувачів Су-35С, Су-30СМ та бомбардувальників Су-34.

Дослівно: «Авіація, задіяна під час перевірки, також повернулася на аеродроми базування».

Довідково: Західний військовий округ – одна з чотирьох військово-адміністративних одиниць Збройних сил Росії на північному заході РФ.

 

Нагадаємо:

  • Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати «дуже серйозно» ставляться до нарощування десятків тисяч російських військ на кордоні з Україною.
  •  
  • У свою чергу президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів та засоби масової інформації не нагнітати паніку щодо війни з Росією, бо це шкодить економіці України.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *