Українка прожила 18 років з медінструментом, і тепер може отримати майже мільйон

У Вінниці жінка подала в суд на Вінницький Військово-медичний Центр ВПС України, де їй робили операцію 18 років тому. Річ у тому, що весь цей час в її тілі перебував медичний інструмент, про який хірурги забули. Постраждалій повинні виплатити компенсацію.

Про це йдеться в рішенні Вінницького апеляційного суду.

Деталі вінницького інциденту

У 2005 році вінничанку прооперували у Вінницькому Військово-медичному Центрі ВПС. Тоді хірурги «забули» дістати з неї медичний інструмент, який залишився в тілі жінки на цілих 18 років!

Після цього вона зверталася до лікарів з болем у животі, задишкою та підвищеною втомлюваністю. У 2019 році вона потрапила до лікарні, де під час обстежень в її тілі виявили шпатель Ревердена. За розмірами він приблизно 30 сантиметрів у довжину.

Українка прожила 18 років з медінструментом, і тепер може отримати майже мільйон

Шпатель Ревердена (фото: surgiwelomed.ua)

Вінничанка зазначає, що жодних операцій, окрім тієї злощасної, не мала. На фоні погіршення самопочуття їй навіть призначили третю групу інвалідності.

За час із 2005 по 2019 роки жінка вимагає в лікарні, де оперувалася, моральне відшкодування розміром 5 000 гривень.

У грудні 2022 суд постановив стягнути з госпіталю майже 4 000 гривень за матеріальну шкоду, витрати на судмедекспертизу та послуги юриста по 5 000 гривень та 885 000 компенсації за моральну шкоду.

Загальна сума відшкодування складає майже 900 000 гривень!

Реакції лікарів

Військово-медичний центр подав апеляцію, пояснюючи тим, що грошова компенсація не відповідна.

Звинувачений хірург пояснював, що шпатель Ревердана не використовується в тому типі хірургічного втручання, яке проводили пацієнтці. Інший лікар стверджує, що не пам’ятає всіх обставин операції, адже це було досить давно.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *