Уряд може зупинити транспорт: за якої умови це станеться

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що уряд може окремим указом зупинити транспорт в Україні. І озвучив умову, за якої це доведеться зробити.

Також він вкотре наголосив, що важливо дотримуватися усіх обмежень. Інакше влада буде посилювати карантин.

Степанов назвав умову зупинки транспорту в Україні

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що ситуація з поширенням коронавірусу ускладнилася. Тож зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень.

Якщо на COVID-19 хворітимуть більше й більше українців, якщо «ситуація вийде з-під контролю» – уряд може зупинити транспорт.

Якщо ситуація буде виходити з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник,
– заявив міністр.

За його словами, влада обговорює питання локдауну. «Але ми повинні балансувати між епідеміологією і життям країни, бізнесом», – додав Степанов.

 
 

Що слід пам’ятати про роботу транспорту під час локдауну

  • У листопаді 2020 влада вже обговорювала тему зупинки транспорту. Тоді ситуація з коронавірусом також була не з найкращих (наприкінці місяця щодня фіксували по 16 тисяч нових хворих – приблизно як і зараз, у кінці березня 2021). Максим Степанов у листопаді запевняв, що метро та інший громадський транспорт – це «критична інфраструктура», яку «ми не можемо зупинити».
  • Під час попереднього жорсткого локдауну в україні (березня – травня 2020) транспорт не зупиняли. Він працював, але з обмеженнями. Однак тоді закривали пункти пропуску на кордонах 


https://novyny.24tv.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *