У Києві прогриміли вибухи, спрацювала ППО: уламки пошкодили будинки й авто, виникла пожежа

У ніч на суботу, 20 травня, у Києві та Київській області прогриміли вибухи під час атаки Росії дронами-каміказде. Сили протиповітряної оборони збили ворожі цілі, разом із тим падіння їхніх уламків призвело до займання і низки пошкоджень у кількох районах столиці.

Вибухи місцеві жителі чули після першої години ночі. У Київській обласній військовій адміністрації підтвердили загрозу російської атаки безпілотниками та вказали на роботу ППО.

«Загроза атаки дронів! Працюють сили ППО. Подбайте про власну безпеку – залишайтеся в укриттях», – закликали у відомстві.

Спершу зазначалося, що навколо повітряного простору столиці працюють захисники неба, однак, внаслідок падіння уламків виникла пожежа даху 9-поверхової будівлі в Дніпровському районі Києва. Мер столиці Віталій Кличко додав, що займання трапилося на даху одного з житлових комплексів.

Крім того, падіння уламків ворожих цілей було зафіксовано на кількох вулицях у Дарницькому та Солом’янському районах Києва.

Близько 05:00 начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів деталі вже 11-ї від початку місяця масованої атаки РФ на українську столицю.

«Ворог усіма силами намагається нанести ураження по ключових об’єктах у Києві й одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Крім того, у такий спосіб ра*исти прагнуть тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Тому вони практично щодобово атакують Київ із повітря. Зокрема, у травні кияни не чули сирени повітряної тривоги лише чотири дні», – наголосив він.

За його словами, цієї ночі агресор знову здійснив масовану атаку дронами. Попередньо, були застосовані баражуючі боєприпаси Shahed, але всі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобам нашої ППО.

Захисники не допустили ворожих ударів по Києву, проте внаслідок падіння уламків виникли займання і деякі пошкодження, на щастя, без жертв. Зокрема,

– в Дніпровському районі загорівся житловий будинок, пожежу ліквідовано;

– у Дарницькому районі пошкодження будівлі СТО, припаркованих авто;

– в Печерському районі є пошкодження вікон житлового будинку;

– у Соломʼянському районі пошкоджено дорожнє покриття і автотранспорт.

«Інформації щодо потерпілих на разі не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються. Слідкуйте за новими повідомленнями. Не знімайте роботу ППО – цим ви вбереже і наших воїнів, і, у підсумку, своє життя», – підсумував глава КМВА.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *