У країні рекордно впав інтернет-трафік через ракетну атаку Росії: що робити українцям

В Україні виникли серйозні проблеми з електроенергією через масовану ракетну атаку Росії. У країні з цієї причини рекордно впав інтернет-трафік – до 35% від попереднього рівня. Про це повідомила компанія NetBlocks, яка відстежує кібербезпеку та зв’язок у всьому світі.

23 листопада, після ракетної атаки максимальні проблеми з Мережею спостерігалися у Полтавській області, де інтернет-трафік становив лише 7% від звичайного рівня. У Миколаївській та Черкаській областях ситуація була не набагато кращою – 8%, в Одесі – 12%, а у Житомирі – 13%.

За даними організації, Україна перебуває в епіцентрі блекауту національного масштабу, що дуже впливає на доступ до Інтернету. Наголошено, що обстріли рашистів призвели до того, що національне підключення різко обмежилося і становило третину від минулого.

24 листопада в Україні працювали лише 44% базових станцій мобільних операторів. Про це повідомив речник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Володимир Кондрашов.

Якщо не враховувати Херсонську область, яка відновлюється після окупації, найгірший зв’язок спостерігався в:

  • Миколаївській – 9%;
  • Кіровоградській – 13,7%;
  • Полтавській – 15%;
  • Одеській – 15,2%;
  • Харківській – 16,4%.

У Сумській області працювали 89,6% станцій, у Закарпатській – 73%, Львівській – 72%, у Чернівецькій – 76%, у Черкаській – 69%.

Українцям дали рекомендації, як чинити в критичній ситуації. Їх закликали обмежити до мінімуму використання мобільного Інтернету. Також потрібно налаштувати в налаштуваннях програм обмеження трафіку, а також мінімальну роздільну здатність відео на YouTube.

Бажано віддавати перевагу не дзвінкам, а текстовим повідомленням. Експерти порадили скачати на пам’ять смартфона всю необхідну інформацію, щоб не шукати її в Мережі.

У країні рекордно впав інтернет-трафік через ракетну атаку Росії: що робити українцям

Жителі країни мають уточнити у своїх інтернет-провайдерів, чи вони працюють без світла. Підключіть роутер Wi-Fi до джерела безперебійного живлення. Якщо такої можливості немає, потрібно встановити обладнання для резервної електроенергії.

Не кожна компанія може купити необхідну кількість техніки для роботи без електрики. Клієнтів попросили за можливості підтримати їх і оплатити інтернет-послуги на кілька місяців наперед.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *