У Росії затримали батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок: дитину вже передали до притулку. Відео

На росіянина Олексія Москальова, дочка якого намалювала антивоєнний малюнок, завели кримінальну справу про повторну дискредитацію російської армії (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ). А у середу, 1 березня, чоловіка затримали.

Про це повідомляє російський правозахисний проект «ОВД-Інфо» (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця). Олексій із дочкою Машею після інциденту з малюнком, що стався ще минулої весни, поїхали з рідного Єфремова Тульської області до іншого міста.

Після цього чоловіка знову почала шукати поліція.

«Мабуть, у новому місті Олексій влаштувався на роботу. Сьогодні він туди пішов, дорогою поліцейські його побачили та виловили. Привезли додому, де знаходилася Маша, показали дівчинці, що забирають його, викликали комісію у справах неповнолітніх та вийшли чекати її до загального коридору, залишивши дитину одну», – розповіла волонтерка Олена Агафонова із громадської організації «Тульська обласна народна рада».

У Росії затримали батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок: дитину вже передали до притулку. Відео

Жінка разом із Машею чекала на комісію у справах неповнолітніх. Дівчинку тимчасово відправили до дитячого притулку у Єфремові, бо батько виховує її сам.

Олексія силовики привезли до слідчого комітету Єфремова. Адвокат Володимир Білієнко повідомив, що батька дівчинки перевели ізолятор тимчасового тримання, а основні слідчі дії мають проводити вже у четвер, 2 березня.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у квітні 2022 року Маша на уроці образотворчого мистецтва намалювала антивоєнний малюнок. Співробітники ФСБ провели бесіду з дитиною, а потім вони увірвалися і до будинку сім’ї, влаштували обшук та забрали всі гроші.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *