У 280 школах Київщини запровадили нові стандарти харчування для школярів

280 закладів освіти Київської області цьогоріч змінили підходи до організації харчування учнів. Це пов’язано з реалізацією проєкту «Сучасна шкільна їдальня» на території регіону.
Про це повідомила в.о. директора департаменту освіти й науки ОДА Жанна Осипенко сьогодні, 5 жовтня.
«Школи, які беруть участь у проєкті, із 1 вересня почали практикувати приготування страв за новими рецептами, а також розробку double-меню, за яким дітям пропонується кілька страв на вибір. При цьому на час поширення епідемії коронавірусу реалізацію ще однієї ініціативи – введення мультипрофільного харчування за принципом «шведського столу» – довелося тимчасово відкласти», – зазначила Жанна Осипенко.
Окрім цього, у школах Київщини також модернізували харчоблоки. Роботи на більшості об’єктів завершили. Відтак у 73 закладах освіти провели капітальні ремонти, у 124 – поточні середні. Це коштувало понад 87,5 млн грн.
Ще в десяти школах приміщення для харчоблоків ремонтуються безпосередньо зараз. Йдеться про освітні заклади в Бориспільському, Васильківському, Вишгородському, Володарському, Києво-Святошинському, Таращанському, Рокитнянському районах, а також Богуславській, Бородянській і Ржищівській ОТГ. Після завершення робіт у харчоблоках цих шкіл встановлять нове обладнання.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *