«Це несправедливо щодо поляків»: міністр оборони Польщі підтримав ідею позбавлення соціальних допомог для українців призовного віку

Голова польського оборонного відомства Владислав Косіняк-Камиш виступив за позбавлення соціальної допомоги для українців призовного віку, які перебувають у країнах ЄС. Раніше таку ідею озвучував очільник польського Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський.

В інтерв’ю Interia керівник МО заявив, що польське суспільство «дуже обурене» молодими людьми з України, «які їздять кращими автомобілями та проводять вихідні в п’ятизіркових готелях». «І це несправедливо щодо поляків, які роблять свій внесок в охорону здоров’я, пільги, освіту, постачання зброї та іншу допомогу«,– поділився думкою міністр.

Косіняк-Камиш вважає, що європейським країнам потрібно переглянути підходи щодо допомоги українським біженцям.

«Кілька місяців тому я оголосив, що ми допоможемо українській державі, якщо вона захоче достукатися до своїх громадян, які зобов’язані захищати країну та проживають у Польщі. Тоді серед польських роботодавців зчинився галас, що якщо Польща введе таке рішення, то українці поїдуть в Німеччину чи Італію. Тому рішення, про яке говорить міністр Сікорський, має мати загальноєвропейський вимір», – уточнив керівник Міноборони.

Варшава, що прикметно, дорослим українським переселенцям жодної щомісячної допомоги не виплачує – ні чоловікам, ні жінкам (тільки одноразова виплата після приїзду). Грошова соцдопомога надається лише неповнолітнім дітям.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *